Sisäilman laadusta puhutaan paljon, mutta mistä tunnistaa huonon sisäilman? Entä miten pidetään huolta siitä, että sisäilma pysyy hyvänä nyt ja tulevaisuudessa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen Hyvän sisäilman muistilistasta.
Laadukas sisäilma on monen tekijän summa. Tiivistäen voidaan todeta, että se koostuu kolmesta tekijästä:
Usein huonoon sisäilmaan herätään ensimmäisten oireiden ilmetessä. Niitä voivat esimerkiksi olla ylähengitysteistä johtuvien sairauspoissaolojen lisääntyminen, tai epämääräiset iho-oireet. Myös itse kiinteistö voi oireilla: maali kuplii seinissä tai kattoon ilmestyy tummia läiskiä.
Kokosimme Hyvän sisäilman muistilistaan hälytysmerkkejä, joiden ilmaantuessa kannattaa viimeistään tarkistuttaa sisäilman laatu. Kaikista parasta olisi kuitenkin tarttua toimeen jo ennaltaehkäisevästi, ennen kuin oireita ilmenee.
Tämän vuoksi muistilistan toisessa osassa listataan käytännön keinoja, joiden avulla pidät sisäilman laadun kunnossa – myös silloin kun remontoit kiinteistöä, tai sen käyttäjämääriin tulee muutoksia.
Lista on suuntaa-antava, koska jokainen kiinteistö on omanlaisensa. Siksi asiantuntija kannattaa aina kutsua paikan päälle arvioimaan tilanne, jotta orastavat ongelmat huomataan ajoissa.
Tilaa Hyvän sisäilman muistilista sähköpostiisi klikkaamalla alla olevaa kuvaketta!