Kumpi kannattaa hankkia, paalain vai puristin? Kaksiosaisen blogisarjan toinen osa keskittyy puristimen ominaisuuksiin ja etuihin. Paalaimen hyvistä puolista voit puolestaan lukea tästä.
Puristin puristaa jätejakeen tehokkaasti pieneen kokoon, jolloin tyhjennyksiä tarvitaan harvemmin. Parhaimmillaan puristimella voidaankin vähentää jätteenkuljetuksesta syntyviä kuluja ja päästöjä jopa 50 % .
Mitä jätejakeita voi puristaa?
Puristin soveltuu erityisen hyvin pahvin, energiajätteen ja biojätteen lajitteluun. Suuren kokonsa vuoksi se sijoitetaan usein ulkotiloihin. Jätejakeita ei tarvitse erikseen sitoa tai kuljettaa kierrätykseen itse, vaan jäteoperaattori hoitaa sen puolestasi.
Puristimet räätälöidään aina kohteen mukaan, ja niitä saa useassa eri koossa. Esimerkiksi käyttökorkeus, painikkeet ja väritys ovat muokattavissa omaan käyttöön sopivaksi.
Puristimen voi myös halutessaan tilata brändivärityksellä ja logolla, jolloin se toimii ulkomainoksena. Lukuisten lisälaitteiden ansiosta jokaiselle yritykselle löytyy varmasti heidän tarpeitaan vastaava malli.
Silloin kun tilaa on rajatusti, kannattaa investoida kaksilokeropuristimeen . Sen kuormatila on jaettu kahteen osaan, jolloin samalla puristimella voidaan käsitellä kahta eri jätejaetta.
Näin tehtiin esimerkiksi eräässä myymälässä, jossa kaksi vanhaa jätepuristinta oli tullut tiensä päähän. Kaksilokeropuristimella säästettiin pakettiauton verran tilaa, parannettiin liikepaikan kustannustehokkuutta ja siistittiin toimintaympäristöä – jätehuollosta ja lajittelusta tinkimättä.
Jätehuollon suunnittelussa kannattaakin aina katsoa kokonaisuutta , ei yksittäistä keräilyvälinettä. Asiansa osaavan jäteoperaattorin tavoitteena on aina löytää asiakkaan tarpeisiin mahdollisimman hyvin optimoitu jätehuollon ratkaisu niin toiminnan kuin kustannustenkin osalta.
Puristimen plussat pähkinänkuoressa:
Jäikö jokin asia mietityttämään? Kysy lisää jätehuollon ratkaisuista tästä .