Rasvanerotuskaivon eli rasvakaivon rasvanerotin estää rasvapitoisten vesien pääsyn viemäriverkostoon, sillä hyytyneet rasvat tukkivat nopeasti kiinteistön omat viemärit ja aiheuttavat isoja ongelmia kunnallisessa verkostossa.
Kahvila-, ravintola- ja elintarviketoiminnan harjoittaminen vaatii aina rasvanerotuskaivon, jota on huollettava tavallisia viemäreitä useammin. Säännöllinen tyhjennys pitää myös hajuhaitat minimissä.
Rasvanerotuskaivon yleisin tyhjennysväli on kahdesti vuodessa, mutta kiinteistön koosta ja käyttötavasta riippuen tyhjennys voi olla tarpeen jopa muutaman kuukauden välein.
Jos rasvanerottimen tyhjennysväli venähtää liian pitkäksi, sen pinnalle kerääntynyt rasva kovettuu ja painuu erottimen pohjaan, josta rasva pääsee eteenpäin viemäriverkostoon aiheuttaen kallita tukoksia.
Säännöllinen huolto estää rasvaa kulkeutumasta kunnan tai kaupungin viemäriverkkoon, jossa se muuttuu pahimmillaan koko verkoston toiminnan estäväksi tukokseksi.
Referenssi: Näin urakoimme viemärihuoltoa Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Rasvanerotuskaivon säännöllisen tyhjennyksen yhteydessä varmistamme, että anturit ja hälyttimet toimivat kuten pitääkin.
Rsvanerotuskaivot tyhjennetään aina kokonaan ja pestään. Lopuksi putsattu rasvanerotin täytetään vedellä. Hajuhaitan vuoksi tyhjennys kannattaa ajoittaa aukioloaikojen ulkopuolelle, erityisesti silloin, kun kaivo on sisätiloissa.